top of page

"Be a Flamingo in a flock of pigeons"

Now or never - Balast  opruimen - Obstakels overwinnen

MIDLIFE is het meest ideale moment om nu eens eindelijk aan jezelf te denken!

 

♡ Waar droomde je ook weer van?

★ Waar heb je echt 'goesting' in?

✖️ Wat staat er in de weg?

✔️ Misschien heb je ( had je ooit) zelf een plan? 

Vanuit een zekere routine, verplichtingen en andere praktische bezwaren

heb je je gesetteld in wat het voor jou nu is.

Maar je wil méér, je wil een aanvulling..... of totaal iets anders......

Waarom zou je voor zo'n mind reset eigenlijk naar een coach gaan?  Kun je dat opruimwerk niet zelf doen, desnoods met behulp van het luisterend oor of de wijze raad van een vriendin, je lief of een andere vertrouweling?  

Iedereen heeft blinde vlekken, daarom kun je dit niet alleen doen.  Vriendinnen of andere vertrouwelingen hebben bovendien de neiging om met je mee te praten.  Een coach helpt je door zaken heen die anders aan de kant blijven liggen.

Rond je vijftigste is de perfect timing voor zo'n opruimbeurt.  Op je twintigste of dertigste ben je vooral bezig met de opbouw van je ego: hoe toon je je aan de buitenwereld? Hoe bewijs je je tegenover anderen?  Je bent bezig met prestaties of met het oordeel van de anderen.  Als je wat ouder bent, heb je al veel gezien en meegemaakt.  Je hoeft niet meer per se de beste te zijn en je bent rustiger.  Dat is het moment voor een ego-afbouw, waarbij je naar binnen kijkt: wat wil ik? Wat vind ik belangrijk?

VASTE PATRONEN EN COMFORTZONES 

Tegelijk heeft die leeftijd een nadeel: vaak zijn er allerlei uitgesleten patronen waarin je blijft hangen.  Je hebt dus een deskundige nodig om je uit je comfortzone te halen en om in de diepte te werken, zodat je die vastgeroeste routines kunt omzetten.  Zo'n patroon moet je niet alleen begrijpen, je moet het ook echt voelen.  Dan kan pijnlijk zijn, omdat je een schaduwzijde tegenkomt.  Pas daarna kun je de daadkracht en de energie vinden om dingen te veranderen.

LOSLATEN

Loslaten is op je vijftigste al iets makkelijker dan op je twintigste.  En het is noodzakelijk. Loslaten is uiteindelijk op een diepgaand niveau ontspannen bij wat er is.  Je kunt je de vraag stellen: kan ik dit veranderen? Is het antwoord ja, dan kom je in actie en kun je het ook uiteindelijk loslaten.  Kun je er niets aan veranderen, omdat het buiten jezelf ligt, dan moet je het loslaten.  Het helpt om daarbij ook te kijken naar je eigen bijdrage of je verantwoordelijkheid bij die scheiding, dat conflict met je zus, die vaste relatie die maar niet wil komen of die teleurstellende baan.  Niet om jezelf de schuld te geven of om te bedenken wat je anders had kunnen doen, maar om jezelf verder te ontwikkelen.  Dat vraagt moed, maar geeft goede resultaten.

BEWONDERING

Alles wat je waarneemt in de buitenwereld zegt iets over jezelf, in positieve en in negatieve zin. Als je iemand bewondert, zegt dat iets over je wensen of dromen, over wat je zelf nog kunt ontwikkelen.  Het grote voordeel van zelfontwikkeling is dat je bewuster wordt en zo ook liefdevoller voor jezelf.  Als de relatie met jezelf verbetert, worden ook alle andere relaties beter. Zo word je uiteindelijk iemand die bewuster en voller kan leven, een betere versie van jezelf. 

Uit het boek MIDLIFE KICK - WIFTY - Hélène Van Herck/ Ann Lemmens 

HOE PAKKEN WE DAT AAN?

Net zoals bij een dieet of een beauty behandeling,

kom je sneller tot resultaat met een (coachende) begeleiding.

We maken een 'welgevormd' plan, dat volledig bij je past.

We bekijken wat er in de weg staat, en of het haalbaar is.

Vanaf dan wordt het 'ons project'.  

Het team gevoel, het kunnen connecteren geeft altijd een hogere slaagkans.

Ik moedig aan, let op de valkuilen en zet de cadans erin,

terwijl jij zelf stapsgewijs juist dát zal realiseren wat je al zo lang wou.

Coaching zet je in je startblok, geeft je de 'drive' om niet los te laten, 

en je focus blijvend te houden op je project.

bottom of page