top of page

Een gesprek hebben zonder oordeel

Updated: Jun 24, 2020

Bij jouw coach kan je hiervoor terecht....Je onmiddellijke omgeving kent je meestal zo goed

dat ze meestal dadelijk klaar staan met een oordeel.

Onbevangen kunnen praten zonder oordeel


Het gevoel om vrij uit je gedacht te kunnen zeggen is soms ver weg. Laat nu de coach jouw persoon zijn waarbij je onbevangen je hart kan luchten.

Het verrassende aan een gesprek met je coach zit hem juist in het feit dat jullie elkaar van bij de aanvang niet echt kennen. Door zelf uit te leggen wie je bent, wat je voelt, wat je bezighoudt, neem je al een eerste aanzet om naar jezelf te kijken.

Er wordt naar jou geluisterd


Wat een comfortabele situatie! Kunnen praten terwijl je weet dat je de volle aandacht krijgt, het gaat over jou en jouw situatie!

Je bepaalt zelf wat je zegt


Er is geen oordeel over goed of fout, wat je doet of gedaan hebt was altijd de beste keuze op dat moment.

Een gesprek met je coach is altijd een terugblikken op wat was, en een wens om iets aan te passen. Door dit zelf uit te leggen, zal je al vlug ontdekken wat je wil behouden en wat je beter loslaat. Dingen waar je spijt over hebt, kunnen een bron zijn om het anders aan te pakken, zaken die je prima voor elkaar hebt, worden dan weer een inspiratie naar méér.


Er zijn altijd keuzemogelijkheden


Ook al zie je ze niet meteen, ze zijn er altijd. In elk van ons zit een schat aan opgebouwde en altijd aanwezige kennis. Doorheen een open gesprek kan je je er meer van bewust worden. Jouw coach zal die samen met jou ontdekken.


Mijn ervaring


Dat het zo'n opluchtend gevoel kan geven om te kunnen praten met iemand zonder oordeel, mag ik gelukkig in mijn omgeving ervaren. Er is altijd wel iemand, en naargelang waarover het gaat, zoek ik die persoon gericht op.

Het geeft de mogelijkheid om gedachten te herschikken en als dat luisterend oor er ook wat nuttige feedback aan toevoegt, dan geeft me dat telkens een vernieuwde creatieve energie. Ik wens iedereen zo wat mensen toe....

Comments


bottom of page