top of page

Ga je ook SLOW DATEN?

DATING EN SOCIAL DISTANCING: DE IDEALE MATCH!


Denk je dat het vinden van je ideale match, nu in deze periode eigenlijk niet kan? Zet je daarom je zoektocht even ‘on hold’?

Gemiste kans voor jou!


Als er één ding écht positief is aan de opgelegde bubbels, dan is het wel

dat deze uitzonderlijke maatregel zich als vanzelf (zeg maar gedwongen)

vastzet op de meest ideale strategie voor het vinden van je ideale match.


Nu je echt verplicht bent om niet zó maar tal van afspraakjes te maken, word je gedwongen om juist dát te doen, wat je zoektocht een hogere kans geeft tot slagen.

Leer je contact eerst inhoudelijk kennen.


Voor mij zijn het dus ideale tijden! ‘Eerst de inhoud, dan de verpakking’ .

De ultieme strategie, die ik nu kan promoten als een nieuwe hype!


De manier ook waarop ik zelf na jaren ‘prospectie’ mijn prins (zonder witte paard) gevonden heb. Meer dan een week hebben we gemaild en gechat.

Na al die kleine gesprekjes, het over en weer geklets, kenden we elkaar compleet. We hadden niets maar dan ook niets onbesproken gelaten: ons leven, onze dromen, verwachtingen, maar ook onze pijn en klein verdriet.


Ik hoor je al zeggen: maar het uiterlijk is toch ook belangrijk? En dat kunnen we nu toch ook niet meteen doen? Inderdaad: een niet te verwaarlozen detail!


Maar bekijk het even anders.


Stel dat je ‘the whole package’ zonder enige voorkennis te zien krijgt,

dan ga je je al snel vasthaken in een niet ter zake doend detail.

Een ‘aangenaam ogende verschijning’ kan je focus zo zetten dat je eigenlijk niet écht luistert naar het verhaal. Of iemand die zich omhult met een wolkje van roos schilfers, ook al zijn die nog zo bevallig gedrapeerd over een paar schouders, leiden ook meteen je aandacht af.


Zit je daar met voorkennis, dan wordt het anders. Je had al gekozen voor de inhoud, en kleine storende details worden met de arm van de ontwikkelde

inhoudelijke interesse weggeveegd.


Conclusie: doe eens aan Slow Daten, neem alle tijd, bouw de spanning op, de woorden, de stem, de Zoom.


De kers op de inhoudelijke taart wordt dan je wandeling of wie weet (en ik verlang er zelf ook weer zo naar): een terrasje, een dineetje, whatever….


Ervaar de prikkels van de kennismaking één per één, en geef elke fase zijn eigen kans. Eerst de inhoud, dan de verpakking: zalig toch?Comments


bottom of page