top of page

Wat als je je niet begrepen voelt?

Updated: Jun 25, 2020

Het gevoel ergens in vast te zitten en je omgeving gaat er zo maar aan voorbij....Je niet begrepen voelen is als een boemerang: je tracht iets duidelijk te maken, maar het komt steeds terug op een manier die jou geen voldoening schenkt.


Jouw waarden: wat vind JIJ belangrijk?


Er zit altijd een achterliggende waarde in jouw boodschap.

Het gevoel van onbegrip heeft een zekere gewicht voor jezelf. Zwaar genoeg om het uitgeklaard te willen zien. Bekijken wat het juist is dat je er zo belangrijk aan vindt, is een zoektocht naar de dieperliggende waarde.


Wat brengt het op aan jezelf?


Om te peilen wat het juist is dat jou niet begrepen doet voelen, kom je al snel bij wat er nu echt belangrijk is voor jou. Welk gevoel zou het je geven om wel begrepen te worden....wat levert het je op?


Je waarde duidelijk stellen


Uitdrukking geven aan je waarde schept begrip.

Als je er zelf achter bent wat nu precies de waarde is, wat er eigenlijk achter het onbegrip zit, dan kan je dit voor jezelf en de ander uitklaren. Het gaat dan niet meer over wat je gezegd of gedaan hebt, maar wel over een hoger level van jezelf.

Als je dat duidelijk maakt, heb je een andere stap gezet naar meer begrip.


Je identiteit


Het initiële onbegrip was ook iets dat raakte aan je identiteit. Het gaat over wie jij bent. Het uitklaren op een andere manier, de opsporing van je waarde,

geeft aan wie je wil zijn voor jezelf en voor de ander. Begrip van de ander

geeft je als het ware je identiteit terug.

Comments


bottom of page