top of page

Verloopt ALLES naar jouw wens?

Updated: Jun 28, 2020

Wat zijn jouw verwachtingen, en in welke mate worden ze ingevuld?Het verschil tussen wat je verwacht in het leven en wat het leven jou uiteindelijk biedt kan een bron zijn van ontevredenheid.


De norm voor je dagdagelijkse tevredenheid of geluksbeleving.


Kan je zelf grip krijgen op wat je verwacht?

Je kijkt ergens naar uit, of je droomt ervan om iets te bekomen. Wat gebeurt er eigenlijk als het zo ver is? Je ervaart een instant euforisch gevoel, maar de gewenning en het normale dagdagelijkse is iets wat er logischerwijze op volgt.

Of: je verwacht iets van iemand, en het wordt niet dadelijk zo ingevuld zoals je het wel wenste....


Je verwachting realistisch maken


Een nuttige oefening zou kunnen zijn om je verwachting vooraf te toetsen aan enige realiteitszin. In je achterhoofd houden dat er best wel wat fout zou kunnen gaan en/of of wat je wenst wel echt te realiseren valt, kan je wapenen tegen een al te grote teleurstelling. Je motivatie wordt op die manier ingevuld met een breder spectrum van mogelijkheden en stuurt zo je verwachting bij.


Tijd geven aan je verwachtingen


De wens naar een te snelle invulling van je verwachting kan contraproductief werken.

Zoals "Rome ook niet in één dag gebouwd werd", zo is het ook met iets waarnaar je verlangt of wenst. Of: te veel/ te snel kan werken als een olifant lopend door de porseleinkast. Soms is geduld, een strategische bit-by-bit aanpak

een gezondere dosering om een verwachting tot een mooi resultaat te laten komen.


een nieuwe invulling geven aan je verwachting


De vervulling van je verwachting staat ontegensprekelijk in rechtstreeks verband met je geluksgevoel en tevredenheid. Stel je de vraag: welk gevoel is het juist dat wat ik zo verlang me zal opleveren? Wat zal er met me gebeuren als het zo ver is?

Maar: misschien zijn er ook andere manieren om ditzelfde te bereiken?

Comments


bottom of page